Cele Mai Noi Filme si Seriale Online Le Gasiti Aici Pe wWw.film-tv.ucoz.net

Actiune   Animatie   Aventura   Comedie   Drama   Thriller   Romantic   Mister   Razboi   Horror   Familie
CHRISTOS A ÎNVIAT! Pentru aproape doua miliarde de crestini, azi este Pastele. Catolicii celebreaza Învierea Domnului
"CHristos a inviat" au spus azi-noapte catolicii si protestanti din întreaga lume, pentru care cea mai importanta sarabatoare a crestinilor, Pastele, a venit deja. La nivel mondial, în prezent exista 2,2 miliarde de crestini, aproximativ o treime din Populatia lumii, arata un studiu relaizat recent. Jumatate din crestini sunt catolici, 37% sunt protestanti si 12% sunt ortodocsi. Pentru catolici si protestanti, azi e sarbatoarea Învierii Domnului, cu o saptamâna mai devreme decât pentru ortodocsi. Azi-nopate, Papa Benedict al XVI-lea a început slujba Vigiliei Pascale în Bazilica Sfantul Petru d ela Vatican, iar azi va transmite credinciosilor mesajul sau Urbi et Orbi (catre cetate si catre lume) Dupa ritualul binecuvantarii focului , Papa a adus lumânarea aprinsa în bazilica în care toate luminile fusesera stinse. Când s-a proclamat "Lumen Christi" ("Lumina lui Hristos"), mii de lumânari au fost aprinse, apoi bazilica Sfântu Petru a fost iluminata în intregime, simbolul reîntoarcerii la viata din moarte. De la Marea Schisma din 1054, adica de la separarea  Bisercii Crestine Ortodoxe de cea Romano-Catolica, Pastele se sarbatoreste la intervale diferite, care variaza de la o saptamâna - cum se întâmpla anul acesta - la cinci saptamâni - cum a fost în 2008.
Categorie: Stiri | Vizualizari: 601 | Adaugat de: Denis | Raging: 0.0/0
Total Comentarii 0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]

 

      

      

Radio Online

Tagg-uri
Parteneri: 
SiteMap|SiteMap HTML|ROR SiteMap|Sitemap-Urllist
Filme Online Live , Cinema la tine Acasa , Filme Subtitrate Online , Filme Noi , Seriale Noi Gratis
© 2024 wWw.film-tv.ucoz.net
wWw.film-tv.ucoz.net - Toate Drepturile Rezervate !!
Design by wWw.film-tv.ucoz.net
eXTReMe Tracker

All rights reserved to wWw.film-tv.ucoz.net
Va Dorim Vizionare Placuta !!
Informatie:  Filmele sunt puse la dispozitie de catre echipa wWw.film-tv.ucoz.net pentru interes public cat si pentru Promovarea pe Internet !
Parteneri:

Certificat Web Check Google Page Rank
Desene Animate Online     Stiri Online     Jocuri Online     Filme Romanesti     Cereri Filme     Indian     Nesubtitrate      Documentar